Tuesday, January 24, 2012

semalam ade wedding czin i yg belah perak. ohh actually ibu i ni die ade sedara-sedara  belah perak, sbb arwah ayah ibu (which mean my late grandfather) came from Perak. Nak ckp apa, teman org perak. haha (jadi takk i ckp loghat perak?)

actually kita orang tak rapat sgt dengan czin belah perak ni sbb czin jauh-jauh kot. so tak kenal sgt lahh. bila tengok face to face semua buat muka macam kambing, ehh i mean buat muka mcm 10 sen ahh sbb langsung tak kenal. belah perak ni rmai lelaki compared to perempuan. handsome tau dak? hihi gatal.

then adelah sorang pakcik ni tegur my mom, sbb die kenal my mom and siblings my mom yg lain, yela sedara kan. cuma tak kenal anak2 jee.

pak cik : Nie, (shortform for my mom's name, Mazni) zizah, nong, alang aji semua apo cite? (tu semua siblings my mom)
Ibu       : Semua dah terima menantu, dh ada cucu pun, Nong pun menantu dh dua, sorg dduk Mesir ikut suami.
pak cik : Ohh, kome bila lagi nk terima menantu?
Ibu       : Kome ni Rosli, nampak anak aku tu? (point at me) anak aku tu baru 20, nak kawin apo? Ate teman ni kawin lambat, 32 baru kawin. lambat lah anaknya besar.
pak cik : yelaahh tuu, kome yang kawin lambat sangat, siapa suruh.
tiba tiba ayah masuk conversation.
Ayah   : yelahh dulu mana ade facebook, sbb tu jumpa mazni lambat. hihih.

semua orang kat situ tergelak, pakcik yang xde gigi pun tergelak. haha. comelll!

tapi bila pikir balik betul jugak, ada advantages kot guna FB, bole cari isteri ke suami. sbb klau jumpa depan-depan cnfirm, jual mahal. haha. mcm i mse jumpa my boyfie, opss. okay bye. :)