Wednesday, July 31, 2013

Annyeong Haseyo 4 (TRIP TO SOUTH KOREA)

maaf sebab siaran blog tergendala buat beberapa minggu berikutan penulisnya ke vietnam dan kemboja atas urusan negara. eceeewahh. hihi.

so marilah kita sambung cerita kita. okay ni dah masuk hari ke lima dekat korea. waaaahhhh. on my previous post i cakap i dah balik seoul kan, so benda pertama yg ktorg buat dkt seoul ialah pergi 

Skin Care Centre.

pehh pehh ni perempuan seperti saya dan kalian suka laa kan kann? wuuu



waduhh cute tahap moksha ni




anyonyoooo






anddd i bought this! cute ohh? bila balik malaysia membe2 ingat name stamp. haha


pehh sempat lagi bermesra dgn unni

next : Donghwa Duty Free


you name it! semua brand ada, tinggal keluar duit pehliss


and disebabkan dia duty free so the price is a little bit cheaper compare to their normal price. tp murah tak murah aku belum mampu ooohh


alaa ni dekat malaysia pun ada kan? hikhikk


next : Korean Silk House


pehh pehhh, pantang nampak kain. rasa macam nk beli je semua.



pewitt, ayah buat peace sebelum duit dia kami kebas. ahhaa

last destination : Namdaemum Market and  Myeong Dong  Street

okay so far tempat ni paling beeeesssstttt! sebab barang dia murahh oh nama pun pasar kot? tapi best untuk peminat kpop kot? saya yang kureng minat ni mampu tgk jela. haha


nampak peminat kpop yg sorang tuu? tersenyum lebar


dengan rakusnya dia tak tau nak pilih yg mana.


ehh ada unni Seohyun. tadi dh jumpa dkt skin care centre, sibuk nk ikut aku sampai myeong dong. hahaha. 


nampak tangan dia dah pegang beg plastic? haa dia dh beli la tuuu



ohhh sales everywhere!!


makin malam tempat ni makin ramai. dahlah sejukk. pehhh.

.
.


..


..


okayy on the next dayyyyy! which is our last day in Koreaaaaa. :(

pagi2 sebelum pergi airport ktorg singgah to Amethyst Center. pehh kt sini mami jarum sekalian boleh tambah koleksi. utk kita budak2 cuci mata je okay?


berkilau mata den. nasib baik tak minat. kalau tak bankrup big boss. haha


mak budak ni shopping, so den jadi peneman dia kejapp 


then masuk2 je bas dapat hadiah from Korea Tourism Organization. Surprise!!!

Dorang bagi souvenirs ni utk muslim tourist je sbb dorang sgt appreciate and terharu weolss muslim ni pilih korea utk bercuti.  


dalam ni apa? ohh set of  korean spoon and forks yg panjang tu and of cos chopsticks.

then then our last destination was 

Namsangol Traditional Garden

oh yeah nama pun traditional garden kan. tempat ni dia mcm muzium yg first2 ktorg pergi tu, cuma ni lebih praktikal which is korang boleh try and tangkap gmbr semua


haaa mcm ni, pakaian traditional dorang



we can see Namsan Tower from here. wahhhh


ibu sempat bergambar bersama anak - anak korea yg ikut kindergarten trip. omel angattt

and finally! we've arrived at Incheon Airport. 


kenangan terakhir, kan best kalau angah adaaaaaaa. T.T



OKAYY BYEEEEE KOREA! thanks for the precious memories. Malaysiaa aku datang! ahhaha.

wassalam.






Thursday, January 31, 2013

Annyeong Haseyo 3 (TRIP TO SOUTH KOREA)

hai! i'm back. still larat nak sambung our journey? kalau larat jom! bismillah..


Morningggg! view from Del Pino Hotel


haha, tak tau lah ape motif gambar ni.

...............................................................

okay hari ni i nak bawak korang pergi tempat special! 


sebelum nak masuk kita kena tunjuk passport, tak tau lah kenapa.


okay jom naik boat yg cantik dan pelik ni.


nampak begitu menikmati udara yang segar atas boat. hahaha


yeay sampai dah Nami Island!

nami island ni sebenarnya tak popular dulu, siapa jela nak datang tempat ni setakat nak tengok pokok-pokok kan? tapi since winter sonata shooting dekat sini, tempat ni jadi popular gilaa! and winter sonata drama korea yang pertama berjaya dkt peringkat international! - sumber daripada tourist guide




highly recommended la to those yang newly weds. ni macam tempat honeymoon bagi dia orang kot. 


nak riding a bicycle pun boleh sambil tgk keindahan pulau nami.


nak jalan jalan macam dekat taman bunga pun boleh



nak terbang macam adik aku pun boleh


nak merenung masa depan ala ala gambar yuna dkt instagram pun boleh. 


nak dipeluk oleh Bae Yong Joon pun boleh


nak perasan comel lagi bolehh


semua boleh lah sebab tempat ni SubhanALLAH! cantik sangat!

till we met again Nami Island! byeee we're going back to Seoul, Korea.


....................................................................................

before that, jom makan! our last korean food! yeayyyyyyy *chicken dance


sayur


kimchi


yeay habis, maklumlah last time dapat makan kan. so makan jela. hihi

so now we're heading back to seoul city. 2 jam perjalanan.

sampai je seoul city semua kembali segar bugar! sebabnya it's shopping time at Dongdaemun Market




omoo its cute!


awhhhhh!


searching for souvenir



 night view. cantik!



 dekat korea nak dapat makanan HALAL adalah SANGAT susah. SANGAT SANGAT. mcm i ckp on my previous entry, there's only 3% korean islam so minority sangat2. kalau dia jual makanan halal mmg tak laku. tapi there's one street yang ada jual makanan halal, sbb street tu ramai arab, chinese muslim and turkish. 

sorry sangat sbb i tak ingat nama street tu. kalau korang sebut arab street or "where can i get halal food" i rasa korean tau.






indian cuisine 


semua orang menikmatinya sebab sangat sedap. hihi




ni kedai kedai yang ada along the streets



kalau korang perasan, cepat je kan malam? haa kan dh cakap korea pukul 5 dah gelap.  so malam tu mmg masa untuk rehat, tapi i dah menubuhkan gang online! yeayyy. staff office ayah i akan cari i kalau nak tau ada wifi ke tak, believe me.

situasi 1
uncle hud : wahh along dah keluarkan fone tu mesti ada wifi kan kan?
me          : hihihihihihhiiii :)))
situasi 2
aunty ina : eh ada wifi tak hotel ni?
aunty zai : cuba cari anak encik razat. kalau dia ada dekat lobby tu maknanya adelah wifi
me         : hahahahahaha. tak boleh berhenti gelak (bila dapat tau) 
 
i memang agak pakar lah kalau nk cari wifi ni, plus korea bersepah wifi free, even kau tengah jalan along the streets pun ada wifi


ni gang online saya! haha



nampak? masing2 busyyyyyyyyyyy.

okayy goodnight. jumpa esk ye :P