Wednesday, July 31, 2013

Annyeong Haseyo 4 (TRIP TO SOUTH KOREA)

maaf sebab siaran blog tergendala buat beberapa minggu berikutan penulisnya ke vietnam dan kemboja atas urusan negara. eceeewahh. hihi.

so marilah kita sambung cerita kita. okay ni dah masuk hari ke lima dekat korea. waaaahhhh. on my previous post i cakap i dah balik seoul kan, so benda pertama yg ktorg buat dkt seoul ialah pergi 

Skin Care Centre.

pehh pehh ni perempuan seperti saya dan kalian suka laa kan kann? wuuu



waduhh cute tahap moksha ni




anyonyoooo






anddd i bought this! cute ohh? bila balik malaysia membe2 ingat name stamp. haha


pehh sempat lagi bermesra dgn unni

next : Donghwa Duty Free


you name it! semua brand ada, tinggal keluar duit pehliss


and disebabkan dia duty free so the price is a little bit cheaper compare to their normal price. tp murah tak murah aku belum mampu ooohh


alaa ni dekat malaysia pun ada kan? hikhikk


next : Korean Silk House


pehh pehhh, pantang nampak kain. rasa macam nk beli je semua.



pewitt, ayah buat peace sebelum duit dia kami kebas. ahhaa

last destination : Namdaemum Market and  Myeong Dong  Street

okay so far tempat ni paling beeeesssstttt! sebab barang dia murahh oh nama pun pasar kot? tapi best untuk peminat kpop kot? saya yang kureng minat ni mampu tgk jela. haha


nampak peminat kpop yg sorang tuu? tersenyum lebar


dengan rakusnya dia tak tau nak pilih yg mana.


ehh ada unni Seohyun. tadi dh jumpa dkt skin care centre, sibuk nk ikut aku sampai myeong dong. hahaha. 


nampak tangan dia dah pegang beg plastic? haa dia dh beli la tuuu



ohhh sales everywhere!!


makin malam tempat ni makin ramai. dahlah sejukk. pehhh.

.
.


..


..


okayy on the next dayyyyy! which is our last day in Koreaaaaa. :(

pagi2 sebelum pergi airport ktorg singgah to Amethyst Center. pehh kt sini mami jarum sekalian boleh tambah koleksi. utk kita budak2 cuci mata je okay?


berkilau mata den. nasib baik tak minat. kalau tak bankrup big boss. haha


mak budak ni shopping, so den jadi peneman dia kejapp 


then masuk2 je bas dapat hadiah from Korea Tourism Organization. Surprise!!!

Dorang bagi souvenirs ni utk muslim tourist je sbb dorang sgt appreciate and terharu weolss muslim ni pilih korea utk bercuti.  


dalam ni apa? ohh set of  korean spoon and forks yg panjang tu and of cos chopsticks.

then then our last destination was 

Namsangol Traditional Garden

oh yeah nama pun traditional garden kan. tempat ni dia mcm muzium yg first2 ktorg pergi tu, cuma ni lebih praktikal which is korang boleh try and tangkap gmbr semua


haaa mcm ni, pakaian traditional dorang



we can see Namsan Tower from here. wahhhh


ibu sempat bergambar bersama anak - anak korea yg ikut kindergarten trip. omel angattt

and finally! we've arrived at Incheon Airport. 


kenangan terakhir, kan best kalau angah adaaaaaaa. T.T



OKAYY BYEEEEE KOREA! thanks for the precious memories. Malaysiaa aku datang! ahhaha.

wassalam.