Thursday, January 31, 2013

Annyeong Haseyo 3 (TRIP TO SOUTH KOREA)

hai! i'm back. still larat nak sambung our journey? kalau larat jom! bismillah..


Morningggg! view from Del Pino Hotel


haha, tak tau lah ape motif gambar ni.

...............................................................

okay hari ni i nak bawak korang pergi tempat special! 


sebelum nak masuk kita kena tunjuk passport, tak tau lah kenapa.


okay jom naik boat yg cantik dan pelik ni.


nampak begitu menikmati udara yang segar atas boat. hahaha


yeay sampai dah Nami Island!

nami island ni sebenarnya tak popular dulu, siapa jela nak datang tempat ni setakat nak tengok pokok-pokok kan? tapi since winter sonata shooting dekat sini, tempat ni jadi popular gilaa! and winter sonata drama korea yang pertama berjaya dkt peringkat international! - sumber daripada tourist guide




highly recommended la to those yang newly weds. ni macam tempat honeymoon bagi dia orang kot. 


nak riding a bicycle pun boleh sambil tgk keindahan pulau nami.


nak jalan jalan macam dekat taman bunga pun boleh



nak terbang macam adik aku pun boleh


nak merenung masa depan ala ala gambar yuna dkt instagram pun boleh. 


nak dipeluk oleh Bae Yong Joon pun boleh


nak perasan comel lagi bolehh


semua boleh lah sebab tempat ni SubhanALLAH! cantik sangat!

till we met again Nami Island! byeee we're going back to Seoul, Korea.


....................................................................................

before that, jom makan! our last korean food! yeayyyyyyy *chicken dance


sayur


kimchi


yeay habis, maklumlah last time dapat makan kan. so makan jela. hihi

so now we're heading back to seoul city. 2 jam perjalanan.

sampai je seoul city semua kembali segar bugar! sebabnya it's shopping time at Dongdaemun Market




omoo its cute!


awhhhhh!


searching for souvenir



 night view. cantik!



 dekat korea nak dapat makanan HALAL adalah SANGAT susah. SANGAT SANGAT. mcm i ckp on my previous entry, there's only 3% korean islam so minority sangat2. kalau dia jual makanan halal mmg tak laku. tapi there's one street yang ada jual makanan halal, sbb street tu ramai arab, chinese muslim and turkish. 

sorry sangat sbb i tak ingat nama street tu. kalau korang sebut arab street or "where can i get halal food" i rasa korean tau.






indian cuisine 


semua orang menikmatinya sebab sangat sedap. hihi




ni kedai kedai yang ada along the streets



kalau korang perasan, cepat je kan malam? haa kan dh cakap korea pukul 5 dah gelap.  so malam tu mmg masa untuk rehat, tapi i dah menubuhkan gang online! yeayyy. staff office ayah i akan cari i kalau nak tau ada wifi ke tak, believe me.

situasi 1
uncle hud : wahh along dah keluarkan fone tu mesti ada wifi kan kan?
me          : hihihihihihhiiii :)))
situasi 2
aunty ina : eh ada wifi tak hotel ni?
aunty zai : cuba cari anak encik razat. kalau dia ada dekat lobby tu maknanya adelah wifi
me         : hahahahahaha. tak boleh berhenti gelak (bila dapat tau) 
 
i memang agak pakar lah kalau nk cari wifi ni, plus korea bersepah wifi free, even kau tengah jalan along the streets pun ada wifi


ni gang online saya! haha



nampak? masing2 busyyyyyyyyyyy.

okayy goodnight. jumpa esk ye :P