Tuesday, September 4, 2012

Raya Pertama

sorrylah lambat update blog. bukan ape, lately mcm xde mood. haih entahlahhh. mood swing gila kot. ape nak jadi. hehe. 

firstly, sebelum korg ckp entry ni bosan baik i ckp dulu. haha. raya i taun ni nothing. seriously i tak rasa ape pun. kosong kosong... ewahh najwa latip la kiteww.

macam biaselah pagi raya terus bangun siap nak pegi sembahyang raya dekat masjid jamek segamat. ohh lupa nak cakap taun ni i raya dekat segamat. heee.

habis solat tu egt nak terus beraya tapi malangnya our makcik xde kat rmh, dia pergi kubur so kitaorang plan balik rumah dulu then petang sikit baru keluar beraya.

bila duduk rumah tu confirm2 la bosan, ngadap tv, ngadap lappy. pehh ini tak boleh jadi. ape kata kita pegi dusun. hehe


dusun ade sblh rmh je, mcm2 ade dkt dusun ktorg sbnrnya, ade manggis, durian, duku. ckp je nak ape. tp skrg ni yg musimnya jambu. haha. comel je jambu dkt dusun ktorg :)

lepas perut dah kenyang ape kata kita tido. ahha. seriously lpas zohor i terus tidooo. sampai asar. tak senonoh uolsss.

petang barulah keluar beraya. akhirnyaaaaaa. 


supposed to be ibu ade baju sama dgn kitaorg tp dia sje nak gedik tukar baju. sabar jela. haha


tempat pertama yang harus kita pergi of cos la kubur, ye dokk?

lepas tu pegi rumah makcik. dekat rmh makcik bukan ktorg beraya tp bertangkap gambar. haha.


xde pakwe, adik lelaki pun jadilah. ehhe


YA ALLAH muka semua mintak sepak. haha.

..
.
.
.

malam pulak mcm biaselah acara memberi duit raya. ngee.



turn cucu cucu mendapat duit rayaa. kali ni rumah bising dengan cucu-cucu je.


sekarang pulak sesi isteri memohon maaf dgn suami. i bila lagi? hmm entahlah. hehe


amboii, kemain sweet mika ni. oh mika nak cakap Selamat Hari Raya dekat korang. hehe