Saturday, May 19, 2012

SUKOL 2012

SUKOL is stand for SUKAN ANTARA KOLEJ. thats mean semua kolej dalam UiTM bergabung meletupp. haha. tak lah, every kolej hantar atlet dalam pelbagai acara sukan. spe yg dapat markah pling banyak dia lah monangg.

so on 18/5/2012 at Stadium UiTM berlangsung lah perasmian SUKOL. suppose to have our VC which is Dato Sahol Hamid but unfortunately he's busy, so gantikan dgn Timbalan VC. 

agak ramai yang hadir and meriah alhamdulillah. dimulakan dgn persembahan pancaragam.


UiTM Brass Band 

then we proceed with the Perbarisan!


Kolej Perinduuuuuuuu! (siswa)

Maskot dia singa. hehe. comel sangatt.


Kolej Jatiiiii! (siswa)

maskot dia POOH! perut buncit. hehe


Kolej Terataii (siswi)

dorg pilih Bee as their mascot


okay this is Kolej Seroja (siswi)

kolej ni khas untuk komanden Unit Beruniform. 

maskot : bunga seroja


yeahh ini dia doktor-doktor kitaa uolss. they're from Kolej Delima

maskot : Arnab pink yg tersangat cute!


yeahh yg ni pulak architect and art and design student from Kolej Anggerik (siswi).

maskot : hmm i xsure lah hantu ke tupai. heheh. maaf ye?


here we goooo! MELATIIII YEAYYYY! GO GO. (excited sbb kolej sendiri)

maskot kami ialah : Bunga Melati (maskot xnmpak sbb dia kt belakang. sorry eh. hehe)


ini dia Kolej Lanun. haha. eh tak tak. Kolej Meranti (siswa)

maskot : Dracula and Lanun


and last, Kolej Mawar (siswi)

Maskot : Bunga Mawar mekar sekuntum.

After perbarisan time nak naikkan bendera and terus dgn upacara perasmian SUKOL from our timbalan VC

then we have gimik perasmian. seriously mmg gimik habis. terkejut semua orang tiba-tiba muncul bunga api.


fuhh bunga api uolsss. kau hade? hehehe



yeah itu dia abang abang navy kita membawa bendera SUKOL 2012!


hello thats our Timbalan VC. hehe. botak and comel. xsilap nama dia Prof. Dr Abdullah. haa klau xsilap lahh.


random images...

and and and at the end of this event kita akan dapat tau siapa yg menang perbarisan tauu. nak tau spe takkk? jeng jeng jengggggg. 

3rd : Kolej Anggerik
2nd : Kolej Meranti
1st : Kolej Melatttttiiiiiiiiii!


muka excited terpancar lepas dapat tau Melati menang no 1 perbarisan. Alhamdulillah. sanggup turun padang untuk bersama nad and mia wakil perbarisan melati. good job la korg!


you guys deserve this! siang malam, hujan ribut petir korg still trun training, mmg best lahhh! lepas ni kita score untuk game plak ehh?

p/s : Ahad ni i ade game Handball. so korg doakan i sihat and dapat main dgn baik eh? so mudah2an Melati boleh menang lagi! insyaALLAH :) (haih jadi anak keling lah muka aku xlama lgi. hihihihi)