Friday, November 11, 2011

TOWER HEIST and VIVO!

actually we planned to watch Paranormal Activity but suddenly tgk movie showtimes semua petang-petang, aisehh, mne bole tgk wayang petang-petang, nnti kerja kt rumah tak jalan. hehe. so we switch to TOWER HEIST. alaa yang eddie murphy berlakon tuu. tu lahh korgg, tau tgk cerita toyol je manjang, sbb tu xknal eddie murphy. hahaa.

cerita ni memang gelak golek-golek gua ckp lu. dalam panggung tu melayu i dengan shee je, yang lain cinaa. yela org melayu mana nk tgk cerita omputih kann? nk tgk cite tomboi dengan toyol je. tak pun gangster. hhaha.

cerita pasal seorang tua kerepot SHAW nmenye, konon amik duit org untuk buat pelaburan laaa, tapi hakikatnye die songlap semua duit orang yg kerja dekat TOWER. TOWER ni mcm apartment or hotel laaa dimana SHAW ni dduk. so manager hotel ni hmm nme die KOVAC kot dlm cite ni nak cube dapatkan balik semua duit pekerja die dengan cara mencuri. sebab itu je jalannya.

so die plan dengan kwn2 die yg keje dekat tower ni utk rempuh rumah SHAW ni then curi duit yang SHAW songlap, so nk pastikan rancangan ni berjaya, die kne mintak tolong sorang pencuri sbb pencuri tau cmne taktik nk mencuri. hehe. memang kelakar habis. tengoklaaa!


ni semua gang KOVAC, KOVAC yg depan pegang DSLR, eddie murphy as a pencuri pegang binoculars. time ni dorg tnga perhatikan sistem keselamatan TOWER.


ni lahh si SHAW tua kerepot yang songlap duit pkerja dkt TOWER.


part ni paling kelakar kott, time dorg curi kereta, kenapa dorg curi kereta? haa nak tau kne tgklaa. hehehe. i bagi cite ni 4star laaaa. :)



lepas tgk TOWER HEIST amik udin n ana sekolah dulu lepas tu bwk mereka berdua pegi lunch. lunch di mana? hahaa, lunch di VIVO.

Photobucket

location : VIVO City Square

Photobucket

gua pegi VIVO dgn budak mata bulat ni sbb dh janji ngn die, once i got DEAN, i kne blanje die makan. ehhee

Photobucket

then bwk budak kuat makan ni sekali, abg die ntah mne sembunyi. maklumlahh muke handsome, malu nk msuk camera. hahaa

Photobucket

VIVO speciality : of cos pizza dude! nipis and sedappp. kalah pizza i guess. hehhe

Photobucket

Fish and Chip. sedap jugakkk. heee

Photobucket

ohohh, colourful baju i kan kan? hehe

Photobucket

ahahhaaa, caught on camera! makan banyak sbb tu gemukk.

Photobucket

seronok sgt si shee kne suap, sbb tu smpi ttup2 mata. hehe