Tuesday, August 16, 2011

EARLY MARRIAGE?

alhamdulillah after debating the topic on "Money is the root of all evil" at the BEL332 class. sje dduk lepakk dgn ain n wanie.
ain : tyha jom kawin awal?
me : haaaa?
ain : jomlaaa, bestlaa.
me : besttt?
ain : iyee ain bce blog org yg kawin awal semua ni mcm happy jeee. sweet je.
me : ain ain, tu semua time happy ain, ain penah pikir time dorg gadoh semua ke?
ain : hmm yelaa kan.
wanie : ain, kte tgk semua mcm happy tapi kite xtau hakikatnye dorg happy ke tak. cube ain pikir mcm mne kte kawin awal sedangkan kite still bwah tanggungan ibu bapa. 
ain  : a'ah betul jugak tu.
wanie : dhla tengah belajar, kalau kawin, kite nk pikir nak kasi pasangan kite nak makan ape lagi, bukan senang, nafkah semua.
me    : ntahh, tyha pun xnak laa pegi class thn bwk anak dlm perut (sempat imagine nii)
ain    : hahahaha. kelakar la kan.
me    : kalau tyha mintak izin ayah tyha nak kawin awal, mesti die lempang tyha n die ckp org hantar penat2 belajar, tyha bole gatal nk kawin. ehhe
wanie : kalau ayah aku, dia halau dri rumah terus agaknye. ahaha 

 yeah, i know myb some of u or maybe majority of u don't agree with me and wanie but its up 2 u. this is our opinion. dalam islam pun dh ckp, nak mengelakkan maksiat kite bole berkahwin, tapi kite kne la pkir jgak parents kite mcm mne, then bole ke dorg trime semua ni. 


if u still study but ur partner dh keje okay fine, pegilah kawin, buat kat hotel grand-grand pun xpe, tidak ada masalah sik. but if both of u still study i think u need to think abou it. lainlah kalau umur dah 25 tp still study lagi tu elok lahh kawin, kang tua bru nk kawin rugi dong. ehehee

i nak kahwin bile?

hmm, ntahlaaaaaaa. wajib hbis study dulu laaa. bile kewangan dh kukuh and same goes to my partner barulaa bole kawin kan kan kan?  tapi before i kawin i akan pastikan i dh balas dulu jasa my parents n my family too.



time kawin la paling bestt


haa part ni pulak paling sweet.


okayy byebye, sorry lme xupdate, seriously busy. hri ni xbusy sbb esk cuti Nuzul Quran. yeayy cuti.