Friday, May 20, 2011

MUST WATCH MOVIES

everyday insyaAllah klau xde pape halangan i akan wat movie review, yg some of them mmg movie dh lme, tp i bru tgk al maklumla, baru curi drpd lappy n hard disk orgg. hee. thanks peeps. so today i nk wat movie review ceritaaaaaa

IP MAN!!! 

to be honest, i mmg xminat cite Kung Fu kbende haram ni, lg2 cina kopek punye cite, tp disebabkn abg razikin bersemangat sruh i tgk cite ni i pun tgklaaa...

me : kin, IP MAN ni best ke?
ikin   : terbaik dohh, baik tgk.
me    : tp ade org ckp xbest?
ikin   : kau nk dgr ckp dorg ke dgr ckp aku?
me    : hee, yelaaaaaa.
dhla xde subtitles, cite cina pulak tuu, i terpakse la gune otak nk pkir ape bnde yg die ni wat. haha.


 wahhh comel kan muke die? hahaha. jatuh cinta pulak i dgn dieeee. uwaaaa. at first i mcm xyakin dgn die ni, al maklumla bdn keding, isteri die lg tnggi tp pehh sekali die lawann, terus rasa mcm nk kwin ngn die. hahahaa

 yeahh baby, ni wife die dlm cte ni, cun kottt. uwaa jealous. haha


 part pling best n romantic laa org putih ckp. caring gile si husband, suapkan sup mse bini sakit. haihh. my future husband nth mcm mne laa. (sigh)

okayy cmni sng, i rse siape pencinta sejarah mcm i, mmg akan minat minat minat cte ni, sbb die psal sejarah jgklaaa, tp bkn byk sgt pun, just dorg kne takluk dgn Jepun, (jepun kn jahat dlu)  krenye IP MAN ni, pejuang kt tmpat die laaa. last last die mati! uwaaa, sedihhh. seriously i nangis n ni 1st time tgk cte CINA yg xde subtitles tp bole nangis. hahaa.

okayy pape pun tryla tgk, i bole jamin u akan start suke cte ni bile IP MAN ni gado ngn org. fuhhh i tgk smpi tgn2 i pun mcm kung fu sekali, haha (anda jgn bygkan kerana anda akan gelak sakan).

wahh, ni scene gado - gadoo. hebat!
next review : p/s : I LOVE YOU