Thursday, May 26, 2011

DEMAM NUR KASIH :)

me : u, kalau xde ticket nur kasih mlm ni, i nak nangis bole tak?
him: InsyaAllah, adelaaa u jgnla risau.
huaaaaa, ALHAMDULILLAH, akhirnya ade jgak ticket n dapat jugakk tgk NUR KASIH. yeayyy. 
 jom review movie nii, hmm at first i mcm xbpe fhm jgaklaa sbb cte die byk sgt flashback bole taakk? org sebelah i dh asik tye, ehh yg ni cmne, eh yg ni spe? ehh spe mati ni? hahaha. i gelak jelaa.

yess, i mmg jealous tgk depa ni, sweet sgt. mcm sasau bile slh sorg hilang, seriously klau la cte ni kisah benar, suami isteri mcm ni mmg cium bau syurga la babes. yes, kalau org tye saya nk suami mcm mne, saya akan jwb mcm ni "saya nak suami macam ADAM " hhehehehe.

tp i rse Nur Kasih ni kekurangan die cte die mule2 dh sedih, lekk ah lu, patutnye happy dlu, then bru sedihh, (cehh padahal, nangis xbhenti) sng ckp spe yg xde perasaan tu xpyah la tgk cte ni, sbb cte ni org yg betul2 ade perasaan je fhm. haha. alaa standard laaa filem melayu, xkn kau nk perfect mcm cite hollywood kn? :)

overall i bole bg 4/5 sbbnye cte ni agak klg kbut sbb lpas satu musibah dtg lg musibah tp moral value die mmg tinggi n of cos islamic value mmg ade. klau tgk mmg xmnyesal n xkan rugi. tgk ehhh :))

p/s : u thanks sbb tman i tgk Nur Kasih, n i tau u ngis kn sbnrnye? sibuk xnk ngaku. kkekee