Wednesday, August 1, 2012

Yayasan Sukarelawan Siswa 1

dapat call last minute from president Bridget Sukarelawan UiTM yg ktorg kena pegi UKM join program kt sana. so kita orang pun ape lagi. ON jeww. padahal org lain tga syok cuti sem.


para sukarelawan yg sedia berbakti. mueheheh. hana, marea, me and mas


check in process. oh jangan egt kitaorg tido Concorde Hotel eh? tido UKM je. hehe.


itu diaa, our penyelaras program. Encik Hafizi. yeke? sory xegt nama :) time ni dia briefing all the activities yg ktorg akan buat.

then around 1 ktorg dibawa ke brickfields. asal aku pye ayat skema sgt ni? maap ye.


yeayy dapat tag nama. wewiittt.

actually ktorg pergi Temple Art. okay, nama agak sensitive, but ktorg pegi sini just for attending one event organized by TEDXKL. yeahh baby.


ni one of the speaker, dia tga bgi kesedaran psal SUN BEAR. did u know in malaysia we have sun bear? haa xtau kn? kau tau ape? makan je eh? hehe.


yeah, mas, me and hana. sblh hana is our friend from UM. she's taking medic! yeah medic.


ni lah Jamal Raslan a.k.a m'sian poetry . terbaik ah. search on google for more info eh?

 and this is all the speakers. comes from different field of study. Architect,Engineer and even Scientist. 

then ktorg balik UKM balik around 8p.m. penat dia hanya Allah yang tau. seriously. tpi still bersemangat waja utk last activity hari pertama.

Malam tu, ktorg ade program anjuran SMARTOS. nama mcm smarties sikit lah. hee. it was handle by UITM student. so activity dalam SMARTOS ni. actually, kita kne ajar bdk primary school math and science. kiranya nk bagi dorg minat dkt science and math subject lah. heee. we as the volunteer ni kne lah buat dlu modulnya bru boleh ajar budak2 keesokannya :)

so far yang paling best science module lah, kita akan demonstrate dkt student primary school how to make the volcano. interesting enough kann?


ni hero-hero dlm group i. lawak gila and group ktorg balik bising. seriously.

..
.
.
to be continued..