Tuesday, April 10, 2012

Konsert Amal Gaza

Semalam i dpt join satu konsert amal for Gaza. Alhamdulillah. Habis test pukul 7.30 ptg ktorg terus balik bilik solat kejap then pukul 8 terus lari pergi Padang Kawad UiTM. Mandi pun tak, ape nak jadi. haha. 

nasib baik baju kurung kena dgn tema Konsert amal ni. Tema dia : Hitam, Hijau and Merah which actually warna dekat bendera PALESTIN :)


i pergi dgn classmates i yg sorg ni, nama dia Nadiah but usually we called her NAD. actually ade lgi sorg nak join lepas tu cancel last minute sbb dia ckp dh balik bilik nampak katil apo lagi. ahhaa. mia mia.



ni Ustaz err entah i tak ingat nama dia. hehehee. dia terangkan tujuan konsert amal ni dianjurkan lah. Sbb nya kita nk buat masjid untuk penduduk palestin. sebelum ni dh siap satu masjid 3 tingkat now nk buat lagi banyak.


and ni pesanan from Presiden Palestin utk Ustaz and also for us!




okay, ni gimik perasmian Konsert Amal Palestin. terkejut eden tiba-tiba ade motor banyak2. pheww.


 after gimik dtglah 3 org student uitm yg comel-comel belaka nyanyi lagu nasyid.


next performance by Ali XPDC. suara dia gempakkk gila uols. tak caya? haa tgk video ni.





video

sedap gila kan? sorry ah kalau terdengar suara sumbang i. haha

okay at the end UNIC pulak masuk. this is my second time kot jumpa UNIC. dorg kelakar and sgt sporting. seriously. 

then dorg ajak one of uitm student yg sporting utk naik pentas nyanyi sekali dgn dorg. alolo sweet. 

tak silap nama budak ni Hamdan Sani. and dia ckp Sani Ekspress tu bapak dia punya. haha. sukati dia jee. tergelak audience. tp dia nyanyi mmg sedaplah. seriously. mcm UNIC jugak. heee.



lastly UNIC nyanyi lagu baru yang ade dalam Album terbaru dorg. sedapp! actually i wanna buy those album but duit dlm purse xcukup. sobs sobs :( tp xpelah. dh dapat menderma dah Alhamdulillah.

"May one day Palestine will be free again. AMINNN"




:')