Sunday, April 8, 2012

Indahnya islam

i think i've found a new hobby since i was in Shah Alam. shopping? nope. online? nope. but currently i suka lepak dkt library. every week mesti pergi library atleast sekali. Alhamdulillah. 

dekat library ni macam-macam jenis manusia i boleh tgk, ade yang rajin ade yg dtg sbb nk tido and ade jugak yg dtg sbb nk online. well wifi free kan kan? download lah ape yg korg nak. kann? (mesti ade yg terbatuk) hehe.

then tadi i lepak library from 10am to 3pm. sejuk nak mati oii. freezing kt situ. nasib baik ade sweater cik abang. kalau tak beku kt dlm tu. hehe.

so mula-mula i dduk i xkn terus study. i akan keluarkan buku "WORD SEARCH" sbb nak asah akal and mata untuk lebih peka. then sambil main word search i pun pndg meja kiri. wahh ade mamat handsome lah! seriously mmg handsome. dia sorang je and muka dia tension semacam. tp dlm hati i berbisik..



"Alhamdulillah, ada lagi lelaki yg nak belajar time2 cmni. lelaki lain mesti dah pergi dating ke, tido smpi petang ke"

then i pandang meja depan i pulak, lelaki jugak. someone with spectacles. nmpak mcm budak engineering sbb  buku yg dia baca buku "Thermodynamics" xpun budak applied science maybe. tga syok tgk dia buat kerja tiba-tiba dia tgk i balik.. hahaha

i pun terkejut so senyum jela yang mampu. then lelaki tu pun senyum

"Fuhh nasib baik dia tak mrh aku tgk dia. HEHEHEHE"

so dh puas tgk sekeliling i pun start study. first study subject yg nk exam this monday then agak2 dlm pkul 1, otak dh penat i pun buat kejap tutorial account. well frankly speaking i think im in love with accounting. hehehe



dlm pukul 2 i keluar kejap dduk depan TV sambil baca newspaper. dah lama rasanya tak update dgn current issues :)

So, around 2.30 i masuk balik then nk sambung buat account, tiba-tiba ade couple lalu lalang depan meja i. Perempuannya bertudung labuh dan lelaki berkemeja. nampak mcm student UIA, tp xknlah UIA student dkt UITM library pulak. mcm polikk je kan? mula2 terdetik dkt hati ni

"Ehh, xkn tu pakwe dia? perempuan tu nampak baik je"

Dengan kuasa Allah dorg dduk sebelah meja i, (tempat budak lelaki handsome tdi) then i tgk perempuan tu pukul bahu lelaki tu. i was likeeeeeee....

"errr? seriously?"

Again, Allah nak tunjuk. Perempuan tu angkat tangan dia and kat situ i nampak "CINCIN" and i terus..

"Subhanallah, dorang dah kawinnnnnn! Untungnyaaa"

i duk perhati je. sebelum dorg start study yang lelaki amik tgn perempuan tu and dia genggam tangan perempuan tu ckp

 "Bismillah, jom kita study eh"

(i dengar sbb library kan senyap then jarak i dgn lelaki tu xjauh pun)

PEHHHHHHH! no words can describe how i felt ...


"Dan kahwinkanlah orang-orang bujang (lelaki dan perempuan) dari kalangan kamu, dan orang-orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberikan kekayaan kepada mereka dari limpah kurniaNya kerana Allah Maha Luas (rahmatNya dan limpah kurniaNya), lagi Maha Mengetahui." (32)

Surah An-Nahl: ayat 72