Sunday, February 26, 2012

ibu you're my angel, my guardian and my everything. thanks a lot ibu :')
me  : ibu, kenapa tiba-tiba yaa rasa mcm takut nk naik degree?
ibu  : alah, thats normal. dh lama sgt cuti so sure seram nk belajar blik plus new place and diff people.
me  : yeah, hmm Shah Alam pulak tu, myb its a lot different from Kuantan dlu kan?
ibu  : of cos, alah mana-mana pun sama je asalkan pandai jaga diri. ibu tgk budak skrg ni menakutkan.
me  : that's why la, apiz (my czin) ckp nasib baik yaa from JB, so taklah kne culture shock dgn Shah Alam nnti. klau yaa from somewhere yg pedalaman tu (no heart feeling) mesti kne culture shock.
ibu  : biaselah, tak pe jgn risau the most important things are Solat and Mengaji jgn sesekali tinggal. tu penghalang utk awk buat bkn2 okay? 
me  : Okay insyaAllah. haih takutlah klau dapat roommates dulu yg suka curi brg2 org ni, hishh. tak sanggup dh buu.
 ibu : no worries, kita kne always down to earth and bersederhana.ayah selalu pesan kan. plus, kalau ade kuliah agama dkt uitm tu jgn lupa join okay? jgn enjoy je tau.
me  : okayy, insyaAllah ibu dgn ayah pun sama-sama doakan utk yaa eh? :')  
ibu  : insyaAllah doa boleh je, tp usaha and tawakal kena ada okay?
me  : okay! 
 Bismillah, Ya Allah mudah-mudahan kau lindungi aku daripada sebarang perkara buruk dan permudahkan aku untuk menuntut ilmu. Amin.