Wednesday, February 29, 2012

Haii Shah Alam Part 1

its shopping time! jom jom. but before that apa kata kita renew ic dulu. woahhh.

punyelah tangguh nak renew ic ni daripada last year tak buat buat. pagi tdi mcm terajin nk buat pulak, so bangun pagi2, then gerak dgn shee pergi Jabatan Pendaftaran Negara dekat Setia Tropika. cantik doh. sejuk je. what a breath-taking. 

sekali, masuk dkt bahagian buat ic haa amek kauuu. beratur panjang gila. dh mcm mse pergi umrah dulu. then amik number lah, konon-konon mcm xtunggu lama la kn. suddenly....

shee : ramai eh hri ni?
abg  : a'ah ramai sgt.
me  : habis tu agak2 kne tunggu lgi bpe orang eh?
abg : dlm 200 org.
a'ahh, sweet la tu nk terpacak tunggu kt dpn kaunter smpi kne panggil la kan. so we decide to make it next time and dtg pukul 7.30. gate tak bukak pun tak pelah asalkan tak tunggu lama tak pun suruh kawan ayah yg jaga, cnfirm dpt cepat. hehehehe


then untuk mengubat hati yg lara ktorg pun pergi break fast dkt kopitiam area2 setia tropika. after dh kenyang  pegi uda nk tgkap gmbar passport but suddenly kedai ttup pulak. haiyooo. banyak betul dugaan. so at last pergi larkin perdana and inilah hasilnyaa :)



hahaha. muka stok stok alim tak ;p

Then, balik rmh shee amik sarah (Adik shee) sbb dia nk ikut ktorg pergi JJ TEBRAU. actually budak tu nk dating dgn boyfie dia. untunglahh kan? hihi

pergi JJ nak beli Stationery and Bed Sheet. tp bed sheet utk shee jela. sbb i dh beli dkt KL hri tu. hihi. thanks ibu :*


fewitt, ade awek beli buku. hihi


agak-agak klau beli calculator ni utk kira account bagus tak? ahhaa


kita org mmg suka kayakan tauke pen yg ade dkt Malaysia ni. hihi


Untunglahh ade voucher 1 Malaysia kan? so jimat duit. beli je smpi had voucher tu then redeem. sayang najib. ehh tiba-tiba. hahaha


okayy, mari cari bed sheet pulak, shee ni aku rse setiap tahun dia beli bed sheet, yg lepas agaknye dia buang kot, tak pun bgi kt mkcik cleaner. hahaahaha


ni namanya memberi laluan kepada bestfriend nak cari bed sheet, haha, (padahal mse tu sibuk stalk org dkt twitter, uuupsii)

okay done with shopping sarah ajak pergi lunch pulak. ktorg pye perut full lgi dgn mkanan breakfast tadi, so amik dessert je.


ni xtau kenapa. haha


haa baru betul shee dgn tyha. hohhohoho


our dessert Panda Ice Cream. anyonyonyo, comel sangat kan? finally dpt jugak makan ice cream dgn shee. yes yes. even though xsempat sempat mkn dkt tunes hotel, dpt dkt black canyon pun okay xpe. kan? hee


cute sangat lah panda ice cream ni, rasa sayang nk makan.


ni lah Sarah Ahmad. dia sorg je makan. hihi. kami akaks akaks teman je.


amek kau, sayang punya sayang tak nak makan last last habis jugak. haha. shee punya je tak habis. sbb setiap kali dia makan mulut dia akan cakap macam ni

"GEMUK GEMUK GEMUK GEMUK" hahahhaa. LOL!

after makan ni ktorg pergi jumpa FAIZ, boyfie Sarah, handsome. hihi. kerja dekat starbuck. sweet je klau budak2 bru nk naik ni bercinta. kita yang dh 20 tahun ni dh less romantic dh kan? sbb yelaah nk serious dh, xbole main2. hihi.

around 3.30 kita org pun gerak balik. penat doh, drpd pkul 8 lebih dh keluar rumah. balik rumah lepas solat semua terbongkang dpn tv. hahaha. kesian ibu kne masak sorg2. sorry bu :(

Shee, thanks sbb jdi driver. HAHAA. muahh ;* 


p/s : yess, shopping stationery utk degree done!