Monday, January 16, 2012

Sekakap... Kota Tinggi

mesti orang nak ckp sekakap tu kan dekat mersing, kenapa cakap dekat kota tinggi pulak? 
what i mean from sekakap, mersing to kota tinggi. haaa. 

this time i don't bring my dslr, so i need to use bb. ohh mann ;(

actually buat ape ktorg dekat sekakap ehh? picnic ke? dok ehh, kite pegi melawat. hee


itu diaaa, kem PLKN


ohh make sure pas pelawat tu ade, kalau tak kne saman. hehe. (jealous dgn ibu punya dimples)


ktorg nak picnic dkt pantai sekakap but cuaca tak mengizinkan, ong bak kuat gilaa ohh (supposed to be ombak) so picnic dkt dewan mkn pun boleeehhh


fuhh, my mom msak Nasi Serai for my lovely brother. untunglahhh. haha. 



i pun apo lagii, tumpang sekaki la makan, ohh sikit ehh nasi i? yelaa ni 1st trip belum 2nd trip. korg ape tauu. ahaha


rindu kata kauuu, so snap la picture, hehehe


hahaha, contra dude, ke i pye bedak tebal? cehhh! 


hahaha, kepala dah gondol i mean botak. lelaki botak ni sweet klau kne dgn muka, kalau tak kena i rse mcm nk kasi gelak je. ehhe


sorry la, dulu tak terpilih kan, so mengidam laa nk pgi PLKN, tp dpt pkai topi pun bole laa. hehe

 sorry la tak bole snap pic dorm dia lahh, sbb dorm dia jauh, plus perempuan sah2 tak bole masuk. hee. but seriously bagi i PLKN ni best, tak mcm dlu org ckp PLKN ni itu ini. teringin tp nnti bila muka dh sunburn menyesal tak berlagu. ;p



fuhh, baju ni lagi smart compare to yg celoreng biru tu. kan kan? ni semua dia bagi bwk balik, mmg awesome laa. tp nk pakai kt mne ehh? tak kn nk bwk pegi class bile msuk U nnti? hahaa

ktorg lepak kt sini lme gak drpd kol 12 ptg smpi 5 ptg. hee. lepas tu mission seterusnyaa, Bandar Kota Tinggi utk shopping baju kurung laa, apoo lagi. seriously kt sini baju mmg affordable and cantik!


haa makcik pakcik sila lah pilih, murah jee.


itu diaa, sekali 2 org kne layan ibu, haha. tp of cos yg pilih baju i laa, sbb tu ibu suka bwk i jln2 beli kain.

ibu  : org dtg kota ni rmai cari kain untuk tunang, nikah semua sbb tu cantik-cantik kain kt sini.
ana : haa taun depan akk dtglah sini bu.
me  :(terbeliak mata) haaa? mabuk ke, umur bru nk masuk 20. xkn dh nk tunang n nikah.
ana : hbis tu nak tunang n nikah bilaa?
me  : lagi 5 tahun laa, sbr la dulu. hbiskan study dulu.
ana : yelaaa.
ibu senyum je tgk keletah 2 anak dara yg mmg mulut tak reti nak stop. 


haa ni je satu cara nk kasi die stop ckp, belikan baju. haha

ktorg smpi rumah around 8 laa, maghrib di Masjid Kg Maju Jaya.