Tuesday, January 10, 2012

Sabah Bah Part 2

sorry kalau terlambat update pasal sabah ni. busy la konon. padahal xde mood nk menaip. hehe

We woke up early around 5 sbb Subuh cepat ye di Sabah, and keluar breakfast around 7. After breakfast ktorg tunggu tourist guide ktorg amik dekat apartment. nama dia MR BONG CIKABONG! haha okay tak gurau. MR BONG je :) 


sebelum hiking jom snap picture ramai-ramai :)

From our apartment which is in Kota Kinabalu to Kundasang (where Mount Kinabalu located) 2 jam perjalan laa. no highway okay? sorry bro. hee


What a fresh air kan? sejukkk sangat-sangat. Kalah Cameron okay?

After 1 hour of journey to Kundasang kita org stop kejap dekat Pekan Nabalu utk beli all types of handicrafts and merchandise :) kena pandai tawar menawar okay?


yeah say hello to Pekan Nabalu Market


amboii, shopping lateww. sampai tangan semua naik. kira budget kot. haha

Okay, dh puas shopping lets continue our journey to Kundasang. After 1 hour from Pekan Nabalu we've safely arrived at the Poring Hot Spring. 

pehhh dhlah tengah sejuk kan? dpt mandi hot spring lagi, mmg best! but but kali ni we don't have time to do that sbb terlalu rmai org dkt Poring. :(


ni lah sumber air panas Poring. seriously tersangatlah panas!!!

so we continue our journey to the Poring Canopy Walk. 



its around 150 m la kne jalan naik atas utk smpi ke canopy walk tu. siapa yg xde fitness sorry to say. mmg tak bole naik lahh. seriously.


and and and siapa yg gayat jgn mimpi nak naik. dia punya tinggi, aisehhh. menggigil siot.


tp Hero  yg sorg ni steady je. dia siap boleh gelak-gelak naik jambatan gantung ni. ahaha. CAYALAH AYAH!


dah penat jungle trekking dkt poring ktorg pun stop utk lunch at the Pine Resort Kundasang. tempat ni mmg highly recommended for honeymoon couple and family pun okay sbb tmpat dia cantik!



they serve us varieties of vegetable al maklumlahh kundasang sgt popular dgn fresh vegetable and semua tanam sendiri taw taw



yeayy full house, semua ada :)

okay perut pun sudah konyang jom pegi Kinabalu National Park. kat sini lah kita bole tgk the real Mount Kinabalu. 


yeah dkat board ni dia tunjuk all the path to Mount Kinabalu. tp ktorg tak lah naik, mungkin bulan 5 tahun ni i pegi lgi then i panjat dgn bestfriends i. yeayyy


org selalu pegi sini untuk panjat gunung je, tp besides that kita boleh pegi jungle trekking dkt track yg dia dh sediakan. bole lalu air terjun tauu. besttt!


Mr Bong ckp bila kita panjat gunung, buah drpd pokok ape ntah nme dia ni bole gunakan untuk nyalakan api. haa. buah ni boleh dpt hanya di Hutan Gunung Kinabalu ehh sayang!



ce teka tu gunung ape? hehee. Gunung Kinabalu la teww. Subhanallah. cantik sangat :]


okay its time to say goodbye :( tak puas menatap gunung kinabalu. tunggulah, bln 5 nnti i dtg lgi eh ehh. 


ktorg sempat singgah kampung Marsha AF. yang dia sibuk nyanyi lagu Jambatan Tamparuli tu haa ni lah jambatan dia. hehe


before balik apartment Mr Bong ajak ktorg makan seafood dekat bandar KK.


harga mmg murah confirm2, so pilih jelaa. dh pilih korg suruhlah dia masak sweet sour ke, 3 rasa ke yg penting konyanggg. Alhamdulillah.

Fuhh, hari ni mmg full with activity. but itu tak menghalang i nk jumpa buah hati i dekat Sabah ni. sampai je apartment terus tukar baju and mandi then siap2 pegi Warisan Square jumpa buah hati. aww aww.


*okay itu muka kepenatan dan tanpa sebarang eyeliner. ahhaa. 

haa inilah buah hati eden. Syafa yg dduk di Sabah Bah. mcm miracle dpt jumpa dia dkt Sabah. Alhamdulillah thanks Ya Allah. Syafa thanks tunggu aku dri pukul 7 tpi aku smpi pukul 9. Thanks banyak2 syggg. love you. jadi cikgu yg baik ehh syafa sayang?

nnti dtg JB tauuu, jangan lupa. time tu aku pulak bwk kau jalan-jalan pusing kampung ehh. hehe.


Disebabkan terlalu penat, i rse i tersadai atas katil pukul11 mlm kot. ke 12 mcm tu lahh. bangun i yg paling lambat. hee.