Wednesday, January 11, 2012

Bersyukur

jadi pendek n kecit ni ada pros n cons dia tauu. tp kebanyakannya cons dia laa. tak caya? mehh sini mehh..

After bayar parking dkt mesin Auto Parking City Square i dgn mimie (ex classmates) terus pegi parking where i park my car. then i ternampak lah ade 2 guard ni duk sibuk landing dkt kereta i. mula2 i mcm panic, kenapalah si guard ni sibuk landing kt kereta i, i salah parking ke? then i pun tanya mimie.

me      : mimie, ape 2 org pak guard tu buat dkt kereta ty eh? 
mimie  : ohh saje je kot berbual.
me      : ye ke? tp kenapa dkt keta ty ehh?
mimie  : a'ah ehh. tak pelahh sje je tu.

i pun berjalan la dgn muka tersenyum kambing, dlm hati seriously berdebar. huhu

guard : wahh cantik kereta eh?
me     : hmm a'ah. hee (dlm hati dia ni perli ke? keta aku dh seminggu tak basuh. haha)

then dia nmpak i pegang kunci kereta and bukak pintu depan.

guard : wahh badan kecit je ehh? pandai bwak keta!! (teruja gila riak muka dia. haha)
me    : hehe. (tersengih lagi. dlm hati nk ckp "see the leg ahh pakcik!") 
guard : pakcik yg dh tua ni pun tak pandai bwk kereta. wah hebat la awk. ehehe (macam perli je pakcik ni)

then i terus la start engine and i tye mimie.

me     : eh mimie ty ni kecit sgt ke?
mimie : a'ahlah org kalau tgk egt still sekolah rendah kot? ahhaha.
me     : hahaha, mimie dgn pakcik tu pun sama jee.
thanks la pakcik sbb puji saya kecit ehh, org lain semua nk bdn mcm saya tp saya nak bdn mcm org lain. mcm mne tuu ehh? haha (monolog dalam hati)
 moral of the story : siapa yg sibuk ckp "untunglah bdn kecit, untunglah mkn byk pun bdn still slim. untunglahh itu untunglah ini" just stop it and appreciate ur body okay sayang-sayang? 

xoxo