Thursday, December 29, 2011

Sabah Bah Part 1

ayah   : kita tak jadi pegi bandung okay? this time kita pegi KK jee.
me     : KK ade ape :(
ibu     : ikut jee, yg penting ayah nk bwk jalan.
angah : kak, tak nak lah KK, tempat lain laa. pujuk la ayah kak.
me     : alahhh nk pegi mana? thailand banjir laaa. semua tempat skrg tga tak okay, ikut je myb sabah okay.
yeah, inilah jadi bila orang Malaysia nak melancong dalam Malaysia. rasa tak de class kan? yelaa xkn nak melancong dalam negara sendiri, ape brg. tapi dalam hati terpaksa akur, and bersyukur sbb org lain langsung tak pegi mana-mana but atleast kita ade pegi mana-mana kannnn? :)


tak byk beg pun, 3  beg besar jee. hehe. opkos beg yg paling besar beg i dgn adik i. hahaha


This is Season Of Giving so bersepah pokok krismas dkt Senai Airport


 byebye JOHOR BAHRU



 tolong jangan fokus dekat kita orang, tapi fokus dekat org belakang ktorg. miahahhahaha. tido dalam tingkap tuu. comel.


Alhamdulillah dah sampai Sabah Bah :)


this is the place where we stay for 3 days and 2 nights



 of cos they have kitchen sbb condo kann.

They provide 3 bedrooms and 2 bathroom. just nice kan? Facilities yg ade Gym, Dry Spa and Swimming Pool :)

then petang tu ktorg sewa van suruh driver tu bawak ktorg jalan-jalan satu bandar Sabah.

1st place yg ktorg pergi ialah Bukit Bendera, but bukan yg dekat Penang tu, ni dekat Sabah. jgn egt Penang je ade Bukit Bendera yee. hee



The view of town of Sabah from Bukit Bendera.

Next Destination is Tanjung Aru Beach. Quite popular for a place to swim and lepak lepaking. best jugakk. mcm Teluk Cempedak la senang cakap, but no surfing okay? sbb ombak die landai jee.


best kann? nak dating tepi pantai then main baling baling air sesuai laa. haha

At Tanjung Aru Beach they have varieties of "JERUK" for malay. pilih jee ape yg korg suke. harga pun quite affordable.


memang tinggi macam ni tmpat menjual die. teruja kn? haha

okayy the 3rd destination was Philippine Market. kat sini lah orang cari Mutiara. kan Sabah terkenal dgn mutiara. so mcm2 mutiara yg adeee.


of cos kena pandai nego tauuu? klau tak korg blaaa jee. nnti mesti panggil balik. hewhew.



seafood lovers? haa mai main, datang sini bahhh. pilih saja bahh, harga boleh runding bahh. berapa-kali-bah-aku-cakap-bah :)


After that, ktorg gerak pergi Suria Sabah. It is the largest Shopping Complex in Sabah - told by Syafa. Even coach pun adeeee okayyy? JB ade? tak dakk. harapkan JPO, tu pun outlet. apo darrr. haha

masuk Coach.
ibu : kak, i need something simple, yg bole bwk pergi kerja.
me : okay okay, this one. seriously! baru RM1090.00 :)
ibu : come, let me see it.
suddenlyyyyy...
ibu : ehh ape kte kirim dkt best friend ibu yg dkt London tu, sure bole dpt lagi murah, so confirm bole beli lebih. hee
me : amboiiii? kemain demand. yelaahhh yelahhh. jgn lupe utk yaa satu. hee *evil laugh dalam Coach.
Finally, stop makan dekat Jesselton Point. Makan atas laut. memang awesome! hehe


air kepala, ehh air kelapa yg sodappp.

tu family kwn ayah yg follow our trip. hee
#okayy balik drpd ni terus membutaaaa. padahal time tu baru pukul 10 mlm. sbb kt sini pukul10 dh rse mcm pukul 1, heheh. bersyukur parents i tgk i tido cepat. ahhaa