Tuesday, December 13, 2011

My Shopping Tips :)

actually dh lama pegi tapi bru terhegeh2 nak update. hehe. maklumlaa artis kan, busy skit. *menyampah pulak aku. haha

1. Choosing a Shopping Location (depends on your budget)

this time at : Johor Premium Outlet (JPO)


siapa yg xtau nk pegi mcm mne, u guys just masuk highway utara-selatan then cari exit to Senai okay?

Photobucket

then after dh lepas tol nak ke Senai ni, u guys terus belok kiri tauu, jgn terus pulakkk! habisss. terus ke nusajaya. JPO bukan kat Nusajaya but dekat Kulaijaya thats why korg kene ke exit Senai.

Photobucket

then u akan nmpak signboard to JPO! yeayyy dh betul la tewww :)

2. Find your partner (make sure org yang tahan berjalan tanpa henti n tak cepat bosan)

kalini i bwk adik i yg lelaki n cousin i yg perempuan. she came from Kuala Lumpur. tujuan bwk partner adalah utk mintak pendapat and klau u've a lot of things to carry just as them to help you. okayyy? heee

Photobucket

3. Survey all the things that you need and make a list


by making a list, u guys bole compare which one u betul2 nak n which one yg u bole pikir kemudian. and and yg paling penting, korg boleh kira budget korg berapa. ikutlah kemampuan, Rasulullah cakap jangan membazir kan? so dengarlahhh. dapat pahala free :)

If possible you guys tgk betul2 dkt discount tag tu, takut konon discount pdhal harga mcm tak discount jee. lagi2 branded items. okayy?

4. Buy 

So, semua dh buat, ape lagi belilahhhh. sbb itu yg korg nak kan? hee. beli laa pape yg korg rasa korg perlukan.  thenn lepas dh puas membeli senyum ahhh. hehe

Photobucket

haa ni nmenye muka puas shopping. hewhew. next time nak ajak ibu, ayah n ana pulakkk. wahh time tu lagi ahh best kn? time tu tak payah pakai tips shopping, hentamm je beli semua benda. sbb duit mak bpak. hewheww

#nota kaki : JPO best tapi make sure korg bawak duit. kalau tak melopongg ahhh. ahha. if possible datang weekdays sbb weekend org ramai mcm hapeee. masuk COACH pun kne beratur. WHAT THE????