Sunday, October 9, 2011

Review : Al Hijab


him : ehh tau tak, sbnrnye kan ami egt al hijab ni cite psal tudung.
me : haaa? tudung? hahaha. (laugh like hell)
him : hijab tu tudung kan?
me  : a'ah yelaa, tp ni cite hantu laa. trailer die mcm best jee. seram nihh.
him : ohh yeke. okay2. :)

actually i mcm amik risiko jugak sbb tgk cite ni. 1st takut die xbest n xlogic, next sbb i ni penakut skit. karang ade yg tutup mata jee. haha. tapi nk buat mcm mne, dh xde cite lain kan kann.

orang first yg jerit ce teka siapa? hahaha. siapa lagi, cik abg tu laaa. i yg tak terkejut terus terkejut kot. hahah. rupenye baru tau yg seronok jgak tgk horror movie dgn lelaki ni, die pun sme takut dgn kite. hahah. so tak lah segan sangat.


main actor n actress. Pierre Andre and Nur Fathia. (banggo sikit sbb nama die dekat2 sama dgn i. eheh)

okayy, cite ni starting die pun dh seram. tp okay laah. Pierre Andre ni dipilih utk dijadikan pelakon cerita seram, but die susah nk feel sbb die ni xde perasaan takut dlm diri die n hijab die terlalu kuat sampaikan die xbole nmpak hantu. so he make a decision utk bukak hijab die.


ni masa die nk bukak hijab. bile dh bukak hijab die dpt laa tgk hantu-hantu yg die nk sangaaaaattt tgk.


haaa ni salah satu hantu die. seram tak seram dohhhh? 
 tapi kann ade satu part tu, part lori angkut si pierre andre ni time keta pierre rosak, pehhh lawak dohh. tengah2 seram bole ade scene lawak plak. mmg pecah panggung laaa. hilang takut kejap. 

ade satu part tu pulak... 
pierre        : makcik tau mcm mne saya nk bukak hijab saya?
mak fathia : rafael (nama die dlm cite ni) search la dekat internet or pergi library cari buku2 mengenai hijab.
tibe-tibe ade penonton sebelah i bole ckp cmni.
him : ohh lepas ni sure die search dekat MUDAH. hahaha (MUDAH.COM)
 me : hahahahaha. bole buat lawak plak org sebelah ni. aduhh duhhh.

 so kesimpulannya, i rse berbaloi la kot kalau tgk kt wayang, sound effect mmg gempak gile. ditambah dgn sejuk diee. pehh tangkap lentok ni, haha. i bole bgi hmm 4star laaa. sbb horror movie yg lain drpd yg lain, korg kn selalu ckp cmni kn "alaa lepas ni hantu tu mesti kt sini situ sana sini" tp dlm cite ni, tu sume xde. sbb die sgt lainn. best la yg pnting. nak ajak i tgk lgi pun bole. ehehe

encik abg : thanks for everything, u really really made my day :)