Tuesday, April 26, 2011

CITA CITA SAYA


mse kecit2 dulu semua org mesti terpikir ape nk jadi bile korg dh besar knnn? sng cite pnggil CITA-CITA jelaa. Haaa spe yg xde cita2 mse kecit mmg dh bsar xtaula die jd ape. so i sje la belek belek my FAIL PERIBADI PELAJAR utk primary school n scondary school. gelak xbhenti kot. cube uols wat mcm mne i wat, cnfirm gelak xbhenti.


 okayy here's the story begins. mse i DARJAH 1 i nk jd DOKTOR, POLIS n GURU.  hahahaha. DOKTOR biasela kan, kerja byk pahala, suke jelaa, GURU plak common la sbb time age kite cmni kte rase GURU adelah pkerjaan paling MULIA kn kn? yg xbole bla si POLIS ni, haduuiii, berangan nk jd polis la plak? kawat pun berterabur, nk jd polis. merepek jee.


 HAHAA, xberubah pendirian sehh, tetap nk jadi doktor ni, POLIS pun sme. haduiii. xbole bla. yg i xtahan ni pilihan ketiga i KERANI, ni mesti cikgu i pye kje, die tgk i ni layak jd KERANI je agaknye, hishh saboo jelaaa. Ayah tau ni, sure die lempang muke i, sbb die pesan cmni

" CITA-CITA bia tinggi drpd IBU ngn AYAH"

sorry ayah, dulu yaa degil sikit, nak jadi KERANI je. hehee. yg bestnye CITA-CITA ni remained sampai i DARJAH 5 kot.

bile masuk DARJAH 6 jeeee.


 wahhhh time ni dah pandai kira duit dahh, nk kje yg GAJI byk jee. PEGUAM laa ape lg. hehehe. DOKTOR dh jd last choice. hohoh.

*yess, ni mmg tulisan i mse DARJAH 6, selalu kne puji dlm class dgn CIKGU JALIAH. (wahhhh egt sehh). pdhal klau sekarang i tgk, dh mcm tulisan org otak senget je. hahaha

"cube awk sume tiru tulisan mcm fatihah tu, sedap je nk baca, karangan pun bagus, sbb uh die selalu dapat A dlm BM"

hahahaa, i ape ag kembongg, ehh kembangg, lpas uh nti ade je yg jeling i. hehehe (jeles la teww)



okayy bile i jejak secondary school, cita-cita i dh stick to LAWYER. alhamdulillah sampai sekarang CITA-CITA ni dh sebati n bersemadi dgn aman di dalam lubuk hatii. (pehhh ayat mcm org dilamun cinta plak, pdhal putus cinta. ahhaha)

ayah pesan : "JALAN YANG AWAK PILIH DAH BETUL, TINGGAL BELAJAR N RAJIN SOLAT INSYAALLAH CITA-CITA AWK AKAN TERCAPAI"

tp i blom decide lg nk jadi lawyer ape taw taww, hmm xpela yg pnting hbiskn my FOUNDATION thn baru pkir nk cntinue ape time DEGREE nti. uols doakan i okayy? insyaAllah i pun selalu doakan uols :)



berangan itu perlu demi masa depan :)


p/s : sorry sume picture buruk sbb i mlas nk snap btol2, hehehe. just click to enlarge the image (utk org yg ade mata 4)