Monday, April 12, 2010

 RENUNGKAN KEJAP ;)

wehuuu tga duk lepak lepak suddenly my mum switch on the LED tv then bukak astro OASIS. i pun slameni nmpak this talk show la tp wat dang je, haha, maklumla budak muda kn kn ;) tajuk die if i xsilap ANJAKAN PARADIGMA BERSAMA DATO' DR FADZILLAH KAMSAH. i think so laaa. hee. thn die jemput Fahrin Ahmad la en. so dgr die berbual bual thn suddenly ade sumting yg wat hati i tertarik. topic die ADAKAH ANDA MENAWAN?

DR : adakah luaran menjamin segalanya?
FA : eh tidak, belum tentu sexy itu menawan.
DR : yeah betul, sometime org yg xlawa tu lah menawan 
FA : yup, contohnya ada sy tgk perempuan tu cantik sexy tp langsung tidak menarik hati sy. sometime sy pun tanya diri sy kenapa org uh langsung xmenarik pada pndangan saya even dia cantik.
DR : mungkin luaran cantik dalaman langsung xcantik. tak jaga hubungan dgn Allah.

i think thts all yg i egt about their cnversation. thn Dr ade bg tips la for guys n girls cne nk nampak menawan pada pandangan org lain is either u're beautiful/not beautiful or handsome/not hansome. u can use this tips :) it works!

                     -bersihkan hati / jga hubungan dgn Allah
                     -jgn suke kutuk org (heeeee)
                     - full of confidence bile bercakap
                     - bersangka baik pda org
                       
ni special for guys. nk menawan kn. ikut sunnah nabi :)

                     - sembahyang :)
                     - mesti wangi (bukan terlalu wangi ok)
                     - always smart (appearance)
                     - gentleman / respect others

guys and gurls try to to use this colours in your life. tis is OUR prophet favourite colours  
                     - white, pink, black and green